Demo-programma exposanten

Naast het uitgebreide programma op de demo-pleinen, zijn er ook vele stands waar jij terecht kunt voor demonstraties om innovaties en simulaties te ervaren. Hier onder vind je een overzicht.

Lancering van de FotoKite drone!

BMT Fire & Rescue (product van VTN)

Fotokite vanaf bomen 1200 x 628

Primeur op eRIC 2022! De Nederlandse lancering van de FotoKite drone. Tijdens deze demo tonen wij een drone die non stop 24/7 een overview geeft van de situatie tijdens een incident. De directe betrokkenen of incidentmanagers hebben op een afstand (Bijv CoPi) een overzicht op de complete omgevingssituatie. Maak kennis met de voordelen van een direct situationeel overzicht vanuit de lucht tijdens een incident.

Concentreer je op je missie. Verbeter het situationeel bewustzijn van je team drastisch. Met de Fotokite Sigma krijg je in een oogwenk een indrukwekkend, onbelemmerd overzicht van elk incident. Live streamen en documenteren van missie-kritische beelden vanuit de lucht met totale operationele vrijheid.

De demo is interessant voor brandweer, hulpverleners en overheidsinstanties zoals Rijkswaterstaat en de Douane of het Havenbedrijf. 

Drijvend stoffelijk overschot veiligstellen en bergen met de Octopus

Rijkswaterstaat nat x Maritech Special | Beide dagen ochtend en middag

rijkswaterstaat nat octopus

De Octopus is ontwikkeld om onder andere trauma te beperken of zelfs te voorkomen bij zowel de dienstverleners als de omstanders. 

In het waterbassin bij de stand van RWS, D11, wordt gedemonstreerd hoe een stoffelijk overschot wordt veiliggesteld en kan worden overgedragen aan de Landelijke Eenheid met behulp van de Octopus. Veilig en hygiënisch werken zijn van belang, de Octopus biedt afscherming door middel van een cocon, zonder enig contact met het SO.

De demonstratie is interessant voor iedereen en zeker een pré voor veiligheidssectoren die wel eens in aanraking komen met een drijvend stoffelijk overschot. Het innovatie product geeft een uniek kijkje in één van de werkzaamheden van Rijkswaterstaat en de Landelijke Eenheid.

ADAM-X - simulator voor realistische scenario en reanimatie trainingen

Medical X | Elk uur van 11:00 - 16:00

ADAM-X 1200 x 628

Maak kennis met de ADAM-X simulator. Met het realistische uiterlijk en vele unieke functies helpt ADAM-X trainingen naar een ander niveau te brengen. En uiteindelijk heeft dit veel baat bij het redden van levens. Tijdens de demo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden van de ADAM-X: waar de simulator voor gebruikt kan worden en hoe de toeschouwer deze kan toepassen in zijn/haar lessen.

De demonstratie is voor iedereen die interesse heeft in en te maken heeft met simulatie/scenario/trauma trainingen; in het bijzonder voor simulatie/trauma/medische training instructeurs, training centra managers, en iedereen die iets met medische opleidingen doet.

‘Heavy rescue’ / ‘emergency lifting’

Resqtec - Zumro

demo ‘heavy rescue’ ‘emergency lifting’ 1200 x 628

Resqtec - Zumro heeft het beste heavy rescue gereedschap en een compacte set met uitwisselbare accessoires die je bij veel verschillende en uiteenlopende scenario’s kunt inzetten. Van een verkeersongeval tot een instorting tot een persoon in een besloten ruimte. Tijdens deze demo wordt getoond hoe 'heavy rescue' / 'emergency lifting' werkt aan de hand van het tillen / heffen van een vrachtwagen.

De demo is interessant voor brandweermensen en reddingswerkers (STH / USAR), mensen die betrokken zijn bij reddingen en technische of complexe bevrijdingen.

Emergency-plug: omgaan met gevaren van elektrische en plug-in hybride voertuigen

Total Safety Solutions

Op de demonstratie van Total Safety Solutions wordt de eenvoudige werking van de Emergency-plug getoond op eRIC. Deze demonstratie is erg interessant voor iedereen die met elektrische voertuigen werkt. In het bijzonder, iedereen die uit kan komen bij een ongeval met elektrische of plug-in hybride voertuigen.

Total Safety Solutions zal aan de toeschouwer laten zien waarom de Emergency-plug een belangrijke tool is, waar de gevaren liggen bij het werken met elektrische en plug-in hybride voertuigen en hoe een hulpverlener hier het beste mee omgaat.

Emergency Plug

CBRN-E plein

Samenwerking CBRN RE, EODD, LTFO en RIVM

CBRN 1200 x628

EODD, CBRN RE van het DCBRNC, LTFO van de politie en de Responsorganisatie Milieu- en Stralingsincidenten van het RIVM beschikken over de expertise om snel de aard en ernst van een dreiging vast te stellen bij (mogelijk) moedwillige inzet van explosieven en/of CBRN agentia. Zij werken ter plaatse nauw samen om het bevoegd gezag te ondersteunen en adviseren tijdens dit soort incidenten en/of delicten.

Op de eRIC beurs zijn ze aanwezig voor meer informatie over CBRN-E incidenten / delicten, hun onderlinge samenwerking en hun eigen expertise.

De waarde van kaartgericht werken

Esri Nederland

Esri 1200 x 628

De demo laat de waarde van kaartgericht werken bij informatiegestuurde veiligheid zien. Denk aan het beheer en beleid rondom bluswatervoorzieningen in de koude fase tot aan dynamische alarmeren en 3D-viewers in de warme fase. Je ziet hoe er vanuit een doorlopend en actueel (kaart)beeld steeds betere beslissingen genomen kunnen worden. Dit door diverse data samen te brengen en te verrijken.

De demo is voor iedereen die nieuwsgierig is wat locatie kan toevoegen bij informatiegestuurd optreden tot aan professionals met uitdagingen waarbij locatie-denken de oplossing kan zijn. Onze consultants kunnen specifieke informatieproducten tonen voor specifieke doelgroepen. Of je nu beleidsmedewerker, informatiebeheerder, bevelvoerder of leden van de CoPi’s en CaCo’s bent.

Risico-sessies niet langer saai & langdradig

RiskChallenger

 

Demonstratie RiskChallenger

Tijdens deze interactieve demonstratie ga je ervaren hoe risicosessies ook leuk, efficiënt en waardevoller kunnen zijn. RiskChallenger beheert, ontwikkelt en vermarkt specialistische software en dienstverlening op het gebied van communicatief risicomanagement.

Het doel van communicatief risicomanagement is om risicomanagement te vertalen naar effectieve beheersing zonder als lastig te worden ervaren. ​Interactief inventariseren met brainstormen, GIS-kaarten, dashboards en met behulp van je telefoon, ipad of laptop plaats onafhankelijk meedoen in de interactie.

De demonstratie is erg interessant voor iedereen die weleens meedoet aan risico-inventarisaties of deze faciliteert/uitvoert.

Veilig lithium batterijen blussen

Fifi4Marine
 

 

Logo F4M

 


Fifi4Marine demonstreert in hun eigen demo-unit, de achterkant van een voertuig, hoe lithium batterijen op een veilige en adequate manier geblust kunnen worden met biologisch afbreekbaar, niet-corrosief schuim.

De demo is interessant voor iedereen die in contact komt met lithium batterijen: zoals brandweerlieden, die hulp moeten bieden aan slachtoffers in elektrische of hybride auto's na een ongeluk of een brand, maar ook voor project ontwikkelaars (bouw) en project engineers, project managers, inkopers van bedrijven die op grote schaal lithium batterijen gaan toepassen.

SafetyCT pakt uit met meerdere demo's op hun stand

SafetyCT

SafetyCT geeft op hun stand meerder demonstraties van onder andere:

 •  SafetyMaps NextGen, de SafetyCT voertuigviewer. Mobiel informatie systeem voor in brandweer voertuigen, waarin d.m.v. automatische koppelingen met de meldkamer alles naar voren komt wat nodig is in de verschillende fases van het incident. Denk aan: object en omgevingsinformatie, het weer, het delen en bekijken van video’s, foto’s, tekeningen, twitter, kladblok regels, Google Streetview.
 •  SafetyNav, navigatie specifiek voor de hulpdiensten, waarmee elk voertuig veilig op de snelst mogelijke manier ter plaatse kan zijn. Er wordt continu rekening gehouden met onder andere specifieke wegafsluitingen, de prioriteit waarmee de voertuigen rijden, het intekenen van wegen waar nodig, het wel of niet kunnen gebruiken van busbanen (afhankelijk van type voertuig), de integratie met systemen zoals Talking Traffic en Melvin.
 • Dynamisch Alarmeren. Hiermee wordt per incident gekeken, op basis van met de regio afgesproken randvoorwaarden, welke eenheid als eerste gealarmeerd moet worden. In een aantal regio’s is het volledig gekoppeld aan het paraatheidsysteem van de regio. Hiermee wordt zonder extra middelen flink tijd gewonnen om een eenheid snel ter plaatste te krijgen.

Beide applicaties staan klaar op het moment dat de hulpverleners het voertuig in komen, dus zonder gebruik van handen. Dit gebeurt d.m.v. een rechtstreekse koppeling met het meldkamersysteem. De applicaties zijn beschikbaar op alle platformen (iOS, Android en Windows) en geschikt voor gebruik op PC’s, tablets en telefoons. Afgelopen jaar zijn de applicaties compleet vernieuwd en samen met de veiligheidsregio’s is er nieuwe functionaliteit toegevoegd. Op de eRIC tonen wij aan de markt de vernieuwde applicaties. De eerste regio’s werken er al mee, gedurende de komende maanden wordt het bij al onze klanten geïmplementeerd. Onze doelgroep is iedereen die direct en indirect betrokken zijn bij het voorbereiden en bestrijden van incidenten, de afdeling informatie voorziening, persvoorlichters en leidinggevenden.

SafetyCT demo

SafetyCT demo op stand

Milestone XProtect, XProtect® Rapid REVIEW and the Milestone Husky IVO™

Milestone

The demonstration of Milestone is very interesting for all different types of end-users in the security sector. Especially the police, All types of authorities for a safe city and Public transportation. See how XProtect Rapid REVIEW enables fast and intelligent multi-camera searches based on an expanding suite of analytic search filters across multiple cameras. Users can quickly find the evidence and information they need.

Husky IVO - Portfolio key visual 1 - Portrait 1200 x 628

Milestone XProtect = video management software that brings all the puzzle pieces of a video surveillance installation together in a perfect combination. You can create a video solution that keeps people and property safe today – and tomorrow. XProtect comes in 5 variants, each designed specifically to match different segments and needs. From a small progressive company to a smart city, XProtect is the foundation for the ideal solution to meet your needs

XProtect® Rapid REVIEW = you get an intelligent video analytics solution that enables you to quickly review and analyze forensic video content to find what you are looking for, fast.

Milestone Husky IVO™ = = video appliances has six products covering installations from corner stores to stadiums. Husky IVO is pre-loaded with XProtect, saving time on setup and installation. Just add the XProtect license code and it’s ready to go. It’s also easy to manage and service, freeing up time to spend on more important aspects of projects.

You should not miss the demonstration because the products of Milestone are:
 
 1. Reliable
 2. Customizable
 3. Scalable
 4. User-Friendly
 5. Secure
   

Digital Twin

Argaleo

Professionals werkzaam binnen het domein van de openbare orde en veiligheid willen graag een actueel en helder beeld van de mogelijke risico’s in het werkgebied. Daarbij is het van belang dat dit beeld goed en eenvoudig gedeeld kan worden met collega’s in de keten. Dit juist voor het snel en effectief kunnen bestrijden van een incident of crisis in een gebied. Met onze Digital Twin voor openbare orde en veiligheid krijgt u alle relevante actuele gegevens meteen in samenhang in beeld. Omdat het gaat om een online tool is deze informatie zeer toegankelijk en makkelijk te delen met partners in de keten.

Bezoek ons op ons standnummer E215 op meldkamerplein voor een live demonstratie van onze Digital Twin en ervaar hoe integrale datakoppeling een verbeterd inzicht geven alle facetten van openbare orde en veiligheid.

 

Afbeelding Argaleo - Digital Twin

SaferOne

Notra BV

De SaferOne verhoogt veiligheid, bespaart tijd en geld bij gaslekkages door zo snel mogelijk een duidelijk beeld te krijgen over de pluim met onze detectors en software. Tijdens een ongecontroleerde gasontsnapping kunnen stationaire en portable area monitors de data doorgeven aan het SaferOne platform. SaferOne modelleert voor u op basis van de gasmetingen en meteo data binnen een minuut een dynamische pluim bij lekkages en emissies. De pluim geeft steeds een duidelijk en actueel beeld van het effectgebied.

SaferOne kunt u gebruiken als rekentool in de preparatiefase en tijdens de bestrijding van incidenten. Tevens wordt er middels deze A B C methode de bron van de lekkage binnen enkele klikken in kaart gebracht. Dit bespaart u tijd bij het positioneren van materieel en manschappen.

SaferOne wordt al jaren toegepast binnen verschillende industrieën. Zo zorgen wij er samen voor dat iedereen aan het eind van de dienst weer veilig huiswaarts keert.

De Sitech bedrijfsbrandweer heeft SaferOne op Chemelot sinds 2021 in gebruik en heeft 26 mobiele & 23 vaste sensoren overzichtelijk gekoppeld.

SAFER-Laptop-over-the-shoulder-2hr-CL-cropped v2

SAFER Plume

BRIK 1

TFT THEUWS FIREDEPARTMENT TOOLS

TFT Theuws firerdepartment tools zal de Brik 1 demonstreren op eRIC. Op de demonstratie is te zien hoe een brandweerslang gemakkelijk op te rollen is. Het oprollen met de hand zal door de Brik 1 niet meer nodig zijn. De Brik 1 is een apparaat dat zelf een brandweerslang oprolt. Het oprollen van een brandweerslang kan namelijk ergonomisch slecht zijn voor de knieën en rug en TFT Theuws firedepartment tools heeft hier de oplossing voor.

Deze demonstratie is er vooral voor de overheidsbrandweer en bedrijfsbrandweer. Het is ook erg interessant voor inkopers van de veiligheidsregio’s, commandanten van de brandweer en eventuele bedrijven die brandweer apparatuur verkopen.

De Brik 1 is een nieuw gepatenteerd product dat nu pas op de markt komt, internationaal. Het is een makkelijk systeem dat voor iedereen te gebruiken is, zelfs voor de jeugd brandweer.

TFT Theuws firedepartment tools foto