Rondetafelsessies - ronde 1

WOE 13:30 - 14:15

VR plein

Apollo Journey

In de wereld van morgen kun je trainen waar en wanneer je dat wilt. En dat allemaal terwijl je veilig leert vanuit je eigen werkplek. In de digitale wereld kunnen we gezamenlijk met collega hulpdiensten plaats nemen in een virtuele werkelijkheid. Hier zijn de brandweer, politie en ambulancediensten voor het eerst in staat om structureel te trainen voor complexe scenario’s.

Gedurende deze Round Table wordt de creativiteit en visie van de hulpdiensten op de proef gesteld. We gaan samen op zoek naar praktische stappen om structureel multidisciplinair trainen een vast onderdeel te maken van onze lesprogramma’s. Met de aanwezige virtuele oplossingen kunnen we de huidige mogelijkheden of de proef stellen en verrijken met onze blik op de toekomst.

Deze nieuwe wereld is al binnen handbereik, en de kracht om hem te realiseren ligt bij ons. Denk jij met ons mee?

apollo journey apollo journey

TNO

Hoe train je een snel inzetbare, flexibele en weerbaarbare veiligheidsprofessional met beperkte middelen? 

Extended reality (XR) biedt uitgelezen mogelijkheden voor opleidings- en trainingsdoeleinden. Maar in welke leersituaties komt deze technologie het best tot zijn recht? Welke technologische middelen gaat u hiervoor gebruiken? En hoe zet u die middelen vanuit didactisch oogpunt op de juiste manier in?

In het ontwerpspel ‘XR Design for Learning’ ontwerpt u zelf de XR leeroplossing die past bij de specifieke leerdoelstellingen waarvoor u een opleiding of training wilt gaan ontwikkelen. Aan het einde van het spel heeft u een eerste blauwdruk van die oplossing. Die blauwdruk kunt u gebruiken bij het zetten van vervolgstappen om immersief leren binnen uw organisatie in de praktijk te brengen.

XR Design for Learning is onderdeel van het TNO onderzoeksprogramma Immersieve Leertechnologie, waarin het ontwerp, bemeten, terugkoppelen en op maat maken van de immersieve leerervaring centraal staat.

TNO TNO