Team Digitale Verkenning Brandweer Nederland

https://www.digitaleverkenning.nl

Standnr: D6 Demo-plein 1

Team Digitale Verkenning Brandweer Nederland

Door de vele energie welke de Veiligheidsregio’s Twente & Midden West Brabant bij de start hebben gestoken in een nationale vliegbeschikking was het mogelijk om teams toe te gaan voegen. Sinds enkele jaren kennen we binnen Nederland 6 teams welke ondertussen zijn doorontwikkeld tot een Team Digitale Verkenning waarbij zij tenminste met een outdoor drone de incidentbestrijding ondersteunen.

Alle teams werken elke dag samen aan de doorontwikkeling van het landelijke team. Elke week worden de teams meerdere malen in Nederland ingezet waardoor het inzetten van onbemande systemen niet meer weg te denken zijn uit de incidentbestrijding. Team Digitale Verkenning is meer dan allerlei onbemande systemen zoals robots, indoor en outdoor drones, enz., het is een doctrine waardoor inzet strategieën worden aangepast. Met deze wijziging zorgen de teams voor een verhoging van de veiligheid en effectiviteit op plaats incident. Tijdens de eRIC 18 & 19 mei presenteren en demonstreren wij een volledig Team Digitale Verkenning voor al onze vakcollega's binnen de hulpdiensten.

 Team Digitale Verkenning is geen vervanging van brandweermensen maar een aanvulling in ieders (incidentbestrijding) gereedschapskist.