Rope Access Noord

Rope Access Noord

Rope Access Noord is gespecialiseerd in het opleiden en verhuren van Rescue teams die multi inzetbaar zijn voor uiteenlopende complexe on- en offshore situaties. Deze teams bieden wij aan met als doel het ontzorgen van de klant tijdens shutdowns en turnarounds van fabrieken en installaties, maar ook tijdens werkzaamheden aan offshore windturbines. Onze teams zijn getraind om mensen in nood te redden die voor BHV-, brandweer- en/of ambulancepersoneel niet bereikbaar zijn. Wij zijn een aanvulling op de bestaande hulpdiensten en werken nauw met hen samen. 

Hoogteredding
Technische hoogteredding (Rope Rescue) is een verzameling technieken om een complexe redding uit te voeren. De locatie van het slachtoffer is vaak moeilijk toegankelijk door hoogteverschillen, in diepte of hoogte, of andere obstakels. De kerntaak van het reddingsteam bestaat uit het bereiken en stabiliseren van het slachtoffer, via touwtechnieken en tillen, en het transporteren naar een veilige plaats bereikbaar voor de officiële medische hulpdiensten. Daarnaast verzorgen wij een inventarisatie van risicovolle situaties en werkomgevingen, stellen wij reddingsplannen op en plannen wij de reddingsinzet op een zo efficiënt mogelijke manier in. Ook voor een demonstratie, training of toolbox meeting kunt u bij ons terecht.

Op onze stand tonen wij u graag onze rescuebus met uitgebreide set aan technische en medische hulpmiddelen en vertellen wij u hoe wij deze in de praktijk inzetten. We zien u graag op 18 of 19 mei!

Hoogteredding