Moditech Rescue Solutions BV

Moditech Rescue Solutions BV

Moditech Rescue Solutions BV is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van mobiele informatiesystemen. Wij ontwikkelden het Crash Recovery System, 's werelds eerste voertuig informatie systeem voor hulpverleners en bergings- en sleepdiensten.

Het Crash Recovery System is een geavanceerd digitaal informatiesysteem voor het ondersteunen van hulpverleners tijdens technische hulpverlening door het bieden van gemakkelijk toegankelijke en nauwkeurige voertuiginformatie. De digitale voertuiginformatie is beschikbaar op alle mobiele computerplatforms (Windows, iOS en Android). Voertuigselectie kan handmatig, via het kenteken of VIN-nummer en geautomatiseerd via eCall-koppeling. Wanneer een voertuig is geselecteerd, wordt een interactieve en modelspecifieke afbeelding van het boven- en zijaanzicht van het voertuig op het scherm weergegeven.

Op basis 20 jaar ervaring met data-acquisitie en software-ontwikkeling voor de autoschadeherstelbranche, beschikt Moditech over een omvangrijke database. De lokale- of cloud-database van het Crash Recovery System bevat naast alle veiligheidsgerelateerde informatie voor personenvoertuigen, ook informatie voor vrachtwagens, bussen, bijzondere voertuigen, tweewielers, campers, landbouw voertuigen, constructie voertuigen en vaartuigen. Deze database wordt maandelijks aangevuld met de nieuwste voertuigen.

Dankzij nauwe samenwerking met voertuigfabrikanten op internationaal niveau, kan Moditech deze waardevolle bron van informatie volledig up-to-date houden: vaak zijn de gegevens van een nieuw automodel al beschikbaar, nog vóór de officiële introductie op de markt.