DAF Trucks N.V. - DAF Nederland

DAF Trucks N.V. - DAF Nederland

DAF Trucks N.V. is een volle dochteronderneming van het Amerikaanse PACCAR Inc. Met haar kernactiviteiten concentreert DAF Trucks N.V. zich op de ontwikkeling, productie, marketing, verkoop en service van middelzware en zware bedrijfswagens.

Driven by Quality

Een andere kernactiviteit richt zich op de marketing, verkoop en service van lichte bedrijfswagens die worden geproduceerd bij Leyland Trucks Ltd. in het Verenigd Koninkrijk, eveneens een 100% dochter van PACCAR. DAF Trucks levert bovendien componenten, zoals assen, motoren en cabines aan derden voor toepassing in onder andere bussen en speciale voertuigen.

DAF werkt volgens het ‘built to order’ principe. Dat betekent dat pas met de productie van een truck gestart wordt, na een order van een klant. Heel belangrijk, aangezien DAF tienduizenden specificatievarianten bouwt en elke truck tot in detail is afgestemd op de specifieke transportbehoeften van de klant.

De klant is nummer één. Lage kosten per kilometer, een hoog kwaliteitsniveau, comfort voor de chauffeur, een laag brandstofverbruik, minimale belasting van het milieu en een hoge transportefficiency zijn daarbij de uitgangspunten.

DAF Trucks N.V. heeft productiefaciliteiten in Eindhoven (NL), Westerlo (B) Leyland (UK) en Ponta Grossa (BR). Ook DAF’s eigen Design Center is in Eindhoven gevestigd. Het tekent voor de moderne styling van het complete DAF-programma. Dankzij de hoge efficiency, de korte communicatielijnen, maar vooral de toewijding voor niets dan trucks, neemt de onderneming een zeer concurrerende positie op de Europese markt in. 

Meer dan 1.000 dealers en servicepunten

Europa wordt meer en meer één markt, met steeds meer internationaal opererende transportbedrijven. Dat vereist een uniform dealernetwerk, om waar dan ook in Europa transporteurs optimaal te kunnen bedienen. Dit geldt voor zowel qua verkoop van nieuwe en gebruikte voertuigen als qua serviceverlening en onderdelenvoorziening. De DAF dealerorganisatie: een kwaliteitsorganisatie achter een kwaliteitsproduct.

In Europa heeft DAF zo'n 1.000 vertegenwoordigingen, bestaande uit DAF Dealers en DAF Service Partners™, waarbij een groot aantal dealerbedrijven uiteraard beide functies vervullen. Ze hanteren in dat geval het uitgangspunt van 'One Stop Shopping', hetgeen inhoudt dat u als klant voor alles op het gebied van uw wagenpark op één adres terecht kunt. Voor de aanschaf van een nieuwe of gebruikte truck, voor financiering, voor onderhoud- en reparatiecontracten, voor onderdelen en accessoires, maar ook voor onderhoud en reparatie van getrokken materieel en componenten als laadkleppen, koelaggregraten en laadkranen.