Total Safety Solutions - De EP voor veilig werken aan een EV!

THU 10:30 - 11:00

Energy in Motion

Nut en noodzaak van de Emergency-plug

Onvoorspelbaar voertuiggedrag is een heel groot risico wanneer je werkt in of rond een stekkerauto. De  Emergency-plug zorgt dat de aandrijving van het voertuig weg is, en wegblijft. Hierdoor maakt de Emergency-plug veilig werken aan en rond e-voertuigen voor hulpverleners mogelijk.

Waarom maken moderne voertuigen het werk van de hulpverlening moeilijker?

Wij zijn er aan gewend om al onze zintuigen te gebruiken tijdens het werk. En zolang we niets horen, is er niets aan de hand. Toch?
Echter, de motor van een elektrisch of plug in-voertuig hoor je niet lopen. En deze slaat niet af als je de koppeling loslaat. Dit maakt dat het voertuig onbedoeld kan gaan rijden, zonder dat je het hoort. Bovendien hebben deze auto’s een enorme koppel. Daarnaast gaan de ontwikkelingen van deze voertuigen erg snel. En tot slot hebben lang niet alle hulpverleners hier voldoende kennis van. Deze elementen maken dat de risico’s vele malen groter zijn dan je van te voren wellicht zou denken.

Hoe is de Emergency-Plug tot stand gekomen?

Vanuit een onderzoek dat wij uitvoerden naar de termal runaway en elektrocutie gevaren bij lithion batterijen van voertuigen, deden we een andere ontdekking. Namelijk dat het onvoorspelbaar voertuig gedrag een groter probleem is. Wij hebben met Total Safety Solutions een simpele, universele en complete oplossing voor dit gevaar.

Zijn de huidige protocollen afdoende om risico’s uit te sluiten?

Wij hebben hier een duidelijke visie over. We gaan heel graag het gesprek met de zaal hierover aan.