GeG - Multidisciplinaire demo

WED 11:00 - 11:45

Demoterrein 1

De wereld verandert in rap tempo. En niet ten voordele, getuige de lijst terreuraanslagen in Europa en wereldwijd sinds ‘nine-eleven’, alweer bijna 21 jaar geleden. Ook de hulpdiensten in Nederland bereiden zich, onder de noemer ‘terrorismegevolgbestrijding’, intensief en multidisciplinair voor op dit type extreme scenario’s.

In een ‘timelapse’ van 20 minuten geeft deze demonstratie een spectaculair inkijkje in hoe brandweer, politie, ambulancezorg en andere ketenpartners zich voorbereiden op incidentscenario’s met extreem geweld.

Van eerste maatregelen door boa’s en politie, via de Dienst Speciale Interventies, tot SORT, QRT,  reguliere ambulancezorg en gespecialiseerde defensieonderdelen (o.a. CBRN-responseenheid)  komen in volgorde alle betrokken hulpdiensten en hun taken in actie.

Het Nederlandse hulpverleningsdomein heeft zich terdege voorbereid op gebeurtenissen die zich hopelijk nooit zullen voordoen op Nederlandse bodem. Maar áls het gebeurt, stáán er getrainde professionals met kennis en kunde klaar. Dat is wat de demo de vakbezoekers tijdens de beurt toont.

Training Geg